Tule vapaaehtoiseksi

Minkälainen vapaaehtoistoiminta kiinnostaa juuri sinua?

Mielikahvila toimii monimuotoisen vapaaehtoistyön keskuksena. Monimuotoisessa vapaaehtoistoiminnassa voit tehdä juuri sellaista vapaaehtoistyötä, mikä itseäsi kiinnostaa. Toiminnan sisältö lähtee vapaaehtoisten omista kiinnostuksen kohteista. Voit olla mukana joko mielikahvilassa tai sen ulkopuolella vapaaehtoistehtävästä riippuen.  Haluan kuulla lisää tai tulla mukaan toimintaan!

Mielikahvilan vapaaehtoisena voit tehdä mitä vaan, mikä tukee yleistä tai mielen hyvinvointia, ennaltaehkäisee mielenterveysongelmia tai tukee toimintaa järjestävien yhdistysten toimintaa.

Vapaaehtoistoiminta on organisoitu kahdeksan eri tiimin alle.  Voit kuulua halusi mukaan yhteen tai useampaan eri tiimiin.

1. Mielikahvilatiimi

Mielikahvilatiimissä voit pyörittää kahvilavastaavana kahvilatoimintaa ja/tai seurustella kohtaamisvastaavana Mielikahvilan kävijöiden kanssa . Mielikahvilassa jokainen saa olla omanlaisensa. Tärkeää on se mikä meitä yhdistää: jokainen voi olla ihminen ihmiselle, tukea toinen toistaan. Erityistaitoja tai -ominaisuuksia ei vaadita. Mielikahvilatiimissä voit harjoittaa omia ruoanlaitto- ja vuorovaikutustaitojasi sekä kehittää kohtaamispaikan toimintaa.

Mielikahvilan toimintaan

3. Pikkujelppitiimi

Pikkujelppitiimissä perustehtävänäsi on auttaa toisia konkreettisen tekemisen avulla. Voit auttaa muita vaikkapa tekemällä pieniä kädentaitoa vaativia töitä tai taloustöitä ”tulen laittamaan lampun kattoon” tai
”autan järjestämään komerosi” tai hyödyntämällä omaa osaamistaan ”opetan tietokoneen käyttöä ikäihmiselle”.

Käytännön avuksi

5. Tapahtumatiimi

Tapahtumatiimissä voit osallistua erilaisten isompien ja pienempien tapahtumien järjestämiseen.

Järjestämään tapahtumia

7. Tiedotus- ja vaikuttamistiimi

Tiedotus-ja vaikutustiimissä perustehtävänä on tehdä asennevaikuttamista sekä tiedottaa mielen hyvinvointiin liittyvistä asioista ja järjestettävästä toiminnasta. Vapaaehtoisena voit vaikkapa osallistua tiedotukseen, mediayhteistyöhön ja verkkosivujen päivitykseen, stigman vastaisen kampanjan toteuttamiseen, kirjoittaa blogia tai kouluttaa mielen hyvinvointiin liittyvistä aiheista.

 

Tiedottamaan ja vaikuttamaan

2. Mielikaveri-tiimi

Mielikaveritiimissä perustehtäväsi on ihmisten kanssa oleminen. Tämä voi olla esimerkiksi yhdessä tekemistä vaikkapa ”lähden mukaasi elokuviin”, ” tarvitsetko kaveria sienimetsään” tai ”mennäänkö pelaamaan sulkapalloa”. Mielikaveritiimiläiset voi tehdä myös asioita yhdessä tai järjestää ryhmämuotoista toimintaa.

 

Kaveriksi toiselle

4. Luovan toiminnan tiimi

Luovan toiminnan tiimissä perustehtävänäsi on vahvistaa mielen hyvinvointia luovan toiminnan avulla. Voit esimerkiksi valokuvata tai tehdä grafiikkaa ja antaa kuviasi käytettäväksi yhdistysten verkkosivuilla ja viestinnässä, perustaa draamaryhmän, olla mukana Mielikuorossa tai esiintyä tapahtumassa.

 

Käyttämään luovuuttasi

6. Markkinointi- ja rekrytointitiimi

Markkinointi- ja rekrytointitiimissä perustehtävänäsi on aktivoida muitakin mukaan toimintaan. Voit esimerkiski osallistua brändiryhmään, osallistua markkinointimateriaalien ja kampanjoiden suunnitteluun, osallistua erilaisiin tapahtumiin, organisoida jäsenhankintakampanjan tai tehdä sosiaalista markkinointia yrityksille.

 

Innostamaan muita mukaan

8. Organisaattoritiimi

Organisaattoritiimi koostuu eri tiimien aktiiveista. Tule organisaattoritiimiin, jos haluat ottaa vastuuta oman tiimisi toiminnan organisoinnista. Organisaattoritiimiläisenä toimit myös tiimisi yhteyshenkilönä työntekijöiden ja tiimin välillä.

 

Organisoimaan toimintaa

Vapaaehtoistoiminnan koulutuksia toteutetaan yhteistyössä eri järjestöjen kanssa, jotta jokainen vapaaehtoistehtävistä kiinnostunut voisi löytää juuri itselleen mielekästä tekemistä. Saat toimintaan perehdytyksen vapaaehtoistyön peruskurssilta, joita järjestetään non stop – periaatteella noin kerran kuukaudessa. Ilmoittaudun seuraavalle kurssille!

LUE LISÄÄ ERI TIIMEISTÄ!

Haluan kuulla lisää tai tulla mukaan! 

 


%d bloggaajaa tykkää tästä: